< Terug naar overzicht

met o.a. Spin Echo en Familiar Faces

De Opening / Makershuis Tilburg: PREJAVU

zaterdag 16 septemberAanvang: 19:00Makershuis
De Opening / Makershuis Tilburg: PREJAVU

Makershuis

met o.a. Spin Echo en Familiar Faces De Opening / Makershuis Tilburg: PREJAVU


Tilburgse culturele instellingen zetten hun deuren open! Ga dit weekend op ontdekkingstocht naar voor jou nog onbekende cultuurhuizen in de stad en bezoek natuurlijk ook de plekken waar je je al langer thuis voelt.
De NWE Vorst presenteert tijdens De Opening de allereerste PREJAVU van dit seizoen. Bekijk performances die eenmalig te zien zijn, maak deel uit van een interactieve installatie, speel een net ontwikkelde game en dans de nacht in met Spin Echo. Bekijk hieronder het complete programma.

<<Check de timetable van het programma in De NWE Vorst hier>>

SPIN ECHO - JUST BEFORE ARTIFICIAL INTELLIGENCE | 22:00U
Just Before Artificial Intelligence van Spin Echo is het eerste hoofdstuk van Spin Echo’s voortdurende zoektocht naar het menselijk bewustzijn. Verwacht een schitterende mix van dans, performance art en de eclectische soundtrack van de band Longen.
3voor12 schreef over Just before artificial intelligence: ‘[…] een geweldig kunststuk en een indrukwekkende ervaring - deze voorstelling zou je vaker willen zien’.

FAMILIAR FACES - SPACE INVADERS | 19.30U
Hendrik van Maele, Josse de Broeck, Petra Steindl en Felix Zech (allen afgestudeerd aan Fontys Academy of Circus and Performance Art) gooiden eerder al hoge ogen met hun circusperformances. Speciaal voor PREJAVU maakten zij deze performance in de tuin van De NWE Vorst. Verwacht een meeslepend spektakel.

JOSSE VESSIES - FORMS OF SOCIAL ENGAGEMENT (WORK IN PROGRESS) | 20.30U &  21.40U
Als je alle algemeen bekende normen van communicatie laat gaan en je de bijna automatische communicatieve wegen van het gesprek uitstelt, wat blijft er dan over? Josse Vessies zoekt in Forms Of Social Engament samen met dansers Anna Zurkirchen en Rohiet Tjon Poe Gie naar de directe betekenis van communicatie.

PIETER VISSER - PROBLEMOLOGY | 20:15U & 21:20U
“We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them” – Albert Einstein
In Problemology onderzoekt Pieter Visser hoe hij zijn lange lichaam kan gebruiken om problemen te creëren en vervolgens op te lossen. Pieter is met deze act afgestudeerd aan Fontys Academy of Circus and Performance Art.

EVANGELOS BISKAS & ELYSIA MCMULLEN - IN SEARCH OF A TITLE (PREVIEW) | 20.45U
In onze dagelijkse routines kan een ongestuurde handeling flinke verwarring zaaien, terwijl het onvoorspelbare in een droomwereld gangbaar is. In Search of a Title doet een poging om deze gewoontes om te vormen. Evangelos Biskas, Elysia McMullen, Isaac Poels en Ruben den Brok zetten geluid, beweging en improvisatie technieken in gebaseerd op de principes van het surrealisme.

Entree gratis.