< Terug naar overzicht

Geluk

Toneelschuur Producties / Nina Spijkers

donderdag 15 maartAanvang: 20:30Theater
Toneelschuur Producties / Nina Spijkers

Theater

Geluk Toneelschuur Producties / Nina Spijkers


‘We hebben God verloren, dus zoeken we ons nieuwe heil in het zo gelukkig mogelijk worden, Maar geluk is niet maakbaar, in tegenstelling tot wat sportscholen en Facebook je willen doen geloven’ – Nina Spijkers

Na een aantal toneelklassiekers succesvol te hebben opgeschud, maakt Nina Spijkers (Don Carlos, Ivanov) nu samen met een club jonge muzikale acteurs een aanstekelijke montage muziektheatervoorstelling over onze hedendaagse obsessie voor geluk.

Samen met de druk om gelukkig te zijn, groeit ook de berg aan mogelijkheden om dit geluk te bereiken. Van therapie tot stilteretraite, van komkommerwater tot mindfulness, het geluk ligt voor het grijpen. Je moet wel een enorme stumperd zijn om ongelukkig te zijn! Tegelijk groeit het aantal jonge mensen met paniek- of angststoornissen, depressies en burn-outs. De ‘happy few’ etaleren hun geluk op social media en de rest van ons doet daar alsof. We lijden aan een collectieve geluksobsessie.

Regie Nina Spijkers, coach Jeroen de Man met Tessa Jonge Poerink, Sander Plukaard, Imke Smit, Victor IJdens.

- '...Zoals wanneer Jonge Poerink een monoloog houdt over haar verlangen naar iemand om haar leven mee te delen. Iemand die haar imperfecties accepteert en wiens slechte gewoontes haar niet irriteren. Hierin wordt een sterke balans gevonden tussen satire en oprechtheid.' (Theaterkrant)

Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 mrt) € 13,00. VorstVrijpas geldig.