< Terug naar overzicht

Expeditie Theater

Het Zuidelijk Toneel

zaterdag 21 oktoberAanvang: 16:00Theater
Het Zuidelijk Toneel

Theater

Expeditie Theater Het Zuidelijk Toneel


Het Zuidelijk Toneel maakt samen met mime regisseur Tamar Blom de voorstelling Een monument van god. Het best bewaarde geheim van Tilburg is dat hier de kunststroming De Stijl begon. Nu, 100 jaar later, maken we met Brabantse jongeren een voorstelling, geïnspireerd op De Stijl. Valt er eigenlijk wel een eigentijdse variant te maken van deze kunststroming? Tamar duikt samen met 12 jongeren tussen de 14 en 19 jaar in De Stijl en alles wat daarmee samenhangt.

In 3 repetities en de herfstvakantie onderzocht de groep hoe je met je lichaam theater maakt en hoe je daarin grenzen opzoekt. Wanneer krijgt het betekenis?
Een monument van god is een poging onze huidige tijd te vangen en een zoektocht om ‘Zijn’ monument te onthullen in een fysieke, beeldende voorstelling. Hierin reflecteren negen jongeren op een gevoel van onverschilligheid, ze delen hun zorgen en beelden hun hoop uit.

Expeditie Theater is het jaarlijks terugkerende educatieproject van Het Zuidelijk Toneel, waarbij Brabantse jongeren infiltreren bij Het Zuidelijk Toneel om alle ins en outs van het maken van een voorstelling te ervaren. Dat alles onder de begeleiding van de professionals van het gezelschap. Naast de negen acteurs is er ook een team van drie jongeren die de trailer maken, het campagnebeeld hebben gemaakt en een making of maken.

Tamar Blom is -met zijn mime collectief Wild Vlees- onderdeel van Plan Brabant. 

Regie: Tamar Blom (Wild Vlees)
Spel: Sophie Bax, Mare Boonstra, Ralph Van Boxtel, Jona van den Brand, Ietje Hermans, Maartje Megens, Babs Post, Sophie van Slooten, Lonneke Stroop
Filmploeg: Myrte Bouman, Annemoon van Maastricht, Dylan Weijters (o.l.v. Tom Elemans/Enjoy the view)
Live muziek, stem- licht- en video-ontwerp: Ariah Lester (Lester Arias)
Artistiek advies: Piet Menu
Regieassistentie: Len Pillen, Moene Roovers, Naomi Steijger
Projectleiding: Saartje Hoogland
Techniek: Luke Everstijn

Te zien op 21 & 22 okt 16.00 & 19.30u.
Entree € 8,00. Expeditie Theaterjongeren € 5,00. VorstVrijpas niet geldig.