< Terug naar overzicht

KID. (8+)

HZT / HETPALEIS / BOG.

zaterdag 13 januariAanvang: 15:30Jeugd
HZT / HETPALEIS / BOG.

Jeugd

KID. (8+) HZT / HETPALEIS / BOG.


KID. een voorstelling voor kinderen over volwassenen
8+
KID. is twee in één. Twee voorstellingen tegelijkertijd. Jij zit hier en de volwassenen zitten daar, tegenover je, op de andere tribune. Zij kunnen niet zien wat er hier gebeurt, hoeveel stenen en fluitjes er voorbijkomen.
In KID. kijken we met nieuwe blik naar kinderen en volwassenen, naar hun verschillen. Zijn die er wel? En zijn er nog andere groepen mensen? En wanneer hoor je bij een groep? En wat doen die dieren hier eigenlijk?

KID. een voorstelling voor volwassenen over kinderen
18+
KID. is twee in één. Twee voorstellingen tegelijkertijd. Jij zit hier en de kinderen zitten daar, tegenover je, op de andere tribune. Zij kunnen niet zien wat er hier gebeurt, welke dilemma’s en tegenstrijdigheden er voorbijkomen.
In KID. onderzoekt BOG. de lijn die loopt tussen de kinderen en de volwassenen, tussen verschillende categorieën waarin mensen zichzelf en elkaar indelen. En wat doen die dieren hier eigenlijk?

In KID. speelt BOG. twee voorstellingen in één.
Als kind of volwassene zie je de voorstelling beiden vanaf de ene kant. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt maar dat is niet altijd wat je denkt. En wat je ziet is niet altijd wat je hoort.

'KID plaatst de volwassene in zijn ongemak door diens wereld in al zijn naaktheid te tonen aan de kinderen, die aan de andere kant van het decor zitten. BOG speelt op briljante wijze met de schaamte van de volwassene en de onbezorgdheid en open blik van het kind.
Zo opent KID op gedurfde wijze de dialoog tussen volwassenen en kinderen, en doet daarmee niet alleen uitspraak over hoe zij op verschillende wijze naar de wereld om zich heen kijken, maar legt ook bloot hoe volwassenen en kinderen kunst - dus de voorstelling zelf - anders beleven.'
(Luana Berghmans, consulent theater bij Kunstbalie)
 

Van en door Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen, Lisa Verbelen, eindregie Jetse Batelaan, publiciteit, productie en technische realisatie BOG., Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis met dank aan Gideon Hakker, HETSTEEN, Carmen Schabracq, Simon Patoor, de klas van Kitty van de 5e Montessorischool Watergraafsmeer.

Entree volwassenen € 10,50.  VorstVrijpas geldig.
Entree kinderen € 9,50. 

Te zien op vr 12 en za 13.
De voorstelling van zo 14 jan is helaas geannuleerd.