< Terug naar overzicht

De Blackout van '77

Orkater / De Nieuwkomers / Sir Duke

vrijdag 15 decemberAanvang: 20:30Theater
Orkater / De Nieuwkomers / Sir Duke

Theater

De Blackout van '77 Orkater / De Nieuwkomers / Sir Duke


Wegens omstandigheden is deze voorstelling verplaatst van Theaters Tilburg naar De NWE Vorst.

Een reconstructie van een persoonlijke geschiedenis, schurend tussen intieme blues en extatische funk

In de nacht van de blackout in ‘77 zit New York zonder stroom. Terwijl plunderingen uitbreken, trekt de jonge zwarte schrijfster Amina zich terug in de stilte van het pikkedonker. Zonder blikken van anderen, zonder mening en maatschappij, zoekt ze grip op wie ze werkelijk is. Beetje bij beetje reconstrueert ze haar levensgeschiedenis, die zich afspeelt tegen de achtergrond van een gesegregeerd Amerika en de opkomst van de Civil Rights Movement. In een een muzikale trip door haar jeugd in het behouden zuiden en haar young rebellious city life in Chicago en New York, poogt Amina de regie over haar steeds groteskere herinneringen in eigen hand te nemen.

Het jonge muziektheatercollectief Sir Duke bestaat uit regisseur Nita Kersten, schrijver Esther Duysker, acteur/rapper Gery Mendes en de actrices/zangeressen Dionne Verwey en Francesca Pichel. Het collectief belicht cultureel-diverse thema's op een verfrissende, steekhoudende en muzikale manier voor een breed publiek. De geschiedenis van de zwarte muziek, met name de blues en soul, is doorspekt met aansprekende en inspirerende verhalen. Verhalen waarin de familiegeschiedenis van de makers zelf schuilgaat.

Individueel hebben de makers van Sir Duke zich de afgelopen jaren bewogen en ontwikkeld binnen instellingen en gezelschappen als het MC Theater, Bijlmerparktheater, VIG, Urban Myth en het jonge Well Made Productions. Zij vonden elkaar in de wandelgangen van het urban theatercircuit én een gezamenlijke visie.

Regisseur Nita Kersten, schrijver Esther Duysker, spel en muziek Dionne Verwey, Francesca Pichel, Gery Mendes, Vernon Chatlein, regiebegeleiding Gijs de Lange, muzikale begeleiding Alvin Lewis, publiciteitsfoto Mounir Raji, lichtontwerp Stefan Dijkman, geluidsontwerp Robert van Delft.

Wegens omstandigheden is deze voorstelling verplaatst van Theaters Tilburg naar De NWE Vorst.


Entree € 16.00. Jongeren tot 25 jr € 12,50. Voor de VorstVrijpas geldt een prijs van € 8.00.