< Terug naar overzicht

Woiski vs. Woiski

Orkater / Bijlmer Parktheater

zondag 25 maartAanvang: 15:00Theater
Orkater / Bijlmer Parktheater

Theater

Woiski vs. Woiski Orkater / Bijlmer Parktheater


Een muzikale battle tussen vader en zoon.
Woiski vertelt het schrijnende levensverhaal van vader en zoon Woiski die ondanks hun moeizame verhouding furore maakten en Nederland verrijkt hebben met hun aanstekelijke muziek.

Meet & Eat: 
Na de voorstelling nog even in Surinaamse sferen nagenieten?  Voor € 27,50 bezoek je Woiski vs. Woiski en schuif je daarna samen met de cast aan bij een heerlijk Surinaams roti buffet verzorgd door Faja Lobi.  (Buffet uitverkocht)

Let op: Stuur na het aanschaffen van de tickets een mail naar info@denwevorst.nl met uw naam, aantal personen voor buffet en keuze vegetarisch of vlees. 

Over de voorstelling:
Max sr. kwam in de jaren dertig, als een van de eerste Surinamers naar Amsterdam en opende daar zijn eerste nachtclub. Hij en zijn zoon Max jr. moesten zien te overleven in het witte Nederland.

Waar Max sr. zich met charme en bluf weet aan te passen en daar gelukkig mee lijkt te zijn, komt Max jr. in verzet. Op een avond in nachtclub la Cubana, komt hun strijd in een beslissende battle tussen muziekstijlen en karakters tot een hoogtepunt.
Een verhaal over identiteit, immigratie en ontworteling, waarin kleur alles bepalend lijkt te zijn.

Gebaseerd op het boek Bruine Bonen en Kouseband van Patrick van den Hanenberg in samenwerking met Ronnie Woiski.

- 'Ondanks het dramatische verhaal is de voorstelling een groot feest door de heerlijke muziek.' (Trouw****)
'De botsingen tussen vader en zoon en tussen Max en zijn vrouw Alma geven de voorstelling diepte en een emotionele lading.' (NRC Handelsblad****)
- 'Grappig en wrang tegelijk, dat is Woiski vs. Woiski. En dat is knap.' (De Volkskrant****)

Spel Mike Libanon, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Michiel Blankwaardt en Gery Mendes, regie Geert Lageveen, muziek Gery Mendes, Vernon Chatlein, Sophie Anglionin.

Entree € 18,00. VorstVrijpas geldig.
Buffet: € 9,50