< Terug naar overzicht

Panorama (met nagesprek)

Giulio D'Anna

zaterdag 7 aprilAanvang: 20:30Dans
Giulio D'Anna

Dans

Panorama (met nagesprek) Giulio D'Anna


PANORAMA begint waar de sprookjes eindigen, 'zij leefden nog lang en...'. Maar hóe dan? 

Choreograaf Giulio D'Anna zet één echtpaar in het middelpunt: Kristin de Groot en Piet Rogie, bekende kunstenaars in de danswereld en sinds 25 jaar partners in de liefde. In hun duet wordt alle passie, strijd, lol, twijfel en verlangen zichtbaar van mensen die lange tijd bij elkaar zijn. Een rijke danstaal ontstaat, geïnspireerd door ballroom, moderne dans en acro-yoga. Hun lichamen verstrengelen, botsen en balanceren. Het panoramische videobeeld vergroot de impact van de voorstelling met historische opnamen, feiten en cijfers.

Relaties zijn altijd onderwerp van de choreografieën van Giulio D’Anna. Eerder creëerde hij met zijn vader het zeer intieme Parkin'Son (2012 – Dioraphte Prijs) en maakte hij de dansmusical O O O O O O O O (2013 - nominatie Zwaan) waarin acht jonge dansers persoonlijke
verhalen delen over verbroken relaties en beschadigde intimiteit.

Nagesprek
Danskunstenaars Piet Rogie en Kristin de Groot zijn al meer dan 25 jaar samen. Voor het eerst gaan ze nu ook samen het toneel op in een duet dat Giulio D’Anna met hen creëerde. Na de voorstelling praat Maurice Dujardin - directeur van De NWE Vorst - met hen over Panorama, over de liefde en over het leven.

'Dat is het knappe: hoe Rogie en De Groot zich zo kwetsbaar openstellen voor het oog van camera’s en publiek. Daardoor geven ze hun publiek een inkijkje in hoe zij samenleven, elkaar aanvoelen en als een lichaam door de ruimte reizen.' (Theaterkrant****)


Concept en choreografie Giulio D’Anna, gemaakt in samenwerking met dansers Kristin de Groot and Piet Rogie, muziekcompositie Maarten Bokslag.
PANORAMA is een productie van Stichting Gillen/Giulio D’Anna.
Mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds, Fonds21, Rotterdam Gemeente, Grand Theatre Groningen, Dansateliers, Versiliadanza, Frascati Theater, Theater Rotterdam.


Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 apr) € 13,00. VorstVrijpas geldig.