< Terug naar overzicht

Platina

Het Toneelhuis / Abke Haring

donderdag 24 meiAanvang: 20:30Theater
Het Toneelhuis / Abke Haring

Theater

Platina Het Toneelhuis / Abke Haring


Na Unisono waarin Abke Haring ruimte geeft aan de verschillende stemmen in haar hoofd, zoekt Haring in Platina het gezelschap op van een reëel aanwezige tegenpartij, gespeeld door Koen van Kaam, met wie ze in gesprek gaat. Of althans, met wie ze in gesprek wil gaan. Voor zover een gesprek ooit mogelijk is. Of toegelaten wordt. Of ontweken wordt.

ben je dichtbij gekomen toen ik sliep
heb je me aangeraakt en me daarna direct verlaten
of
ben je bij me gebleven tot ik wakker werd
en als ik mijn ogen opendeed
verdwenen
met een achterwaartse pas
zodat ik niet kon zien
dat je bij me – in de kamer – was
kom je terug?
ben je hier?
kan ik iets doen?
zodat je blijft?

Abke Haring is sinds 2010 een van de vaste Toneelhuismakers. Ze schrijft, regisseert en speelt, zowel in haar eigen stukken als in regies van anderen.
Het duidelijk aanwezige fysieke performance-element samen met de sterke sfeerschepping en beeldcreatie ontlokt bij de pers de term ‘triptheater’.

Tekst Abke Haring, spel Abke Haring, Koen van Kaam, soundscape Jimi Zoet, coach Peter Seynaeve, productie Toneelhuis, coproductie Zuidpool.

- 'Het werk van Abke Haring is het best bewaarde geheim van de Nederlandstalige theaterwereld.' (NRC****)
- 'In Platina toont Abke Haring opnieuw – en voor het laatst bij Toneelhuis – wat voor unieke maker ze is. De voorstelling is een ruwe brok lillende pijn, van een bijna ondraaglijke intensiteit.' (Theaterkrant****)
- 'Zo kijken we een klein uur naar dit poëtische en indringende duet van onmachtigen, dat eindigt in vertrek en wroeging. Aangrijpend en mooi.'  (De Volkskrant****)

Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 mei) € 13,00. VorstVrijpas geldig.