< Terug naar overzicht

Siri Loves Me

OKTOBER DANSMAAND: DansBrabant / Katja Heitmann

zaterdag 14 oktoberAanvang: 16:30Dans
OKTOBER DANSMAAND: DansBrabant / Katja Heitmann

Dans

Siri Loves Me OKTOBER DANSMAAND: DansBrabant / Katja Heitmann


‘There are eyes everywhere. No blind spot left. What shall we dream of when everything becomes visible? We'll dream of being blind.’

We lopen door onze GoogleMaps-wereld en geloven dat Siri ons altijd de waarheid vertelt. Stadscentra zijn gevuld met camera’s die controleren of we wel op de juiste manier bewegen. Alles dat onmeetbaar is bestaat niet meer. Wetenschap, technologie, meetbaarheid en cijfers zijn de nieuwe waarheid geworden, Misschien wel de nieuwe religie.

In Siri Loves Me verbeeldt choreografe Katja Heitmann de wijze waarop technologie onze leefwereld beïnvloedt. Krijgen de toekomstige generaties nog de ruimte om hun eigen pad te bepalen in dit tijdperk van Siri, beveiligingscamera’s en BigData? Kunnen zij nog vrij bewegen?

Vijftig jongeren voeren uiterst geconcentreerd en met de grootst mogelijke precisie een sereen ritueel uit. Samen bewandelen ze een catastofale dwaalroute en vormen zij een eiland van verstilling in de voortrazende binnenstad.

Katja Heitmann (1987, Hamburg) opereert op het snijvlak tussen theater, dans, beeldende kunst, performance en installatie. In 2016 won Katja de Prijs van de Nederlandse Dansdagen.

Siri Loves Me wordt uitgevoerd door leerlingen van de Vooropleiding Dans Maastricht, Fontys Dance Academy en Tanzhaus NRW. De performance is tot stand gekomen dankzij de Prijs van de Nederlandse Dansdagen, de Gemeente Tilburg, het Fonds Podiumkunsten in co-productie met DansBrabant.
Deze voorstelling speelt op het Pieter Vreedeplein in Tilburg.

Concept & choreography Katja Heitmann, concept & soundscape Sander van der Schaaf, performers leerlingen van de Vooropleiding Dans Maastricht, Fontys Dance Academy en Tanzhaus NRW.

Entree gratis.