< Terug naar overzicht

BNG Bank Circusprijs 2017

BNG Bank / Circomundo

donderdag 19 oktoberAanvang: 20:00Circus
BNG Bank / Circomundo

Circus

BNG Bank Circusprijs 2017 BNG Bank / Circomundo


De BNG Bank Circusprijs is, op initiatief van Circomundo – de koepel van Nederlandse Jeugdcircussen - in het leven geroepen om jonge getalenteerde circusmakers die net hun HBO-opleiding hebben afgerond te ondersteunen. De winnaar krijgt een bedrag van 6.000 euro als investering in een nieuwe productie. De BNG Bank Circusprijs wil met deze prijs fungeren als springplank voor de meest veelbelovende (jonge) circusmakers, die op deze manier ook binnen het Nederlandse theatercircuit extra aandacht krijgen.

Te zien zijn vanavond de voorstellingen van de genomineerde makers: 
Liza van Brakel: Ain’t no easy way out
Liza heeft haar discipline gevonden door haar twee favorieten te combineren: jongleren en vloeracrobatiek: “Jugglobatics”. In deze act probeert ze het onmogelijke te bereiken door haar nieuwsgierigheid de vrije loop te laten, maar dat zorgt voor ingewikkelde situaties.

Naomi Bratthammer: Her
De act van Naomi is geïnspireerd door Huldra; een mythisch wezen dat voorkomt in de folklore in Scandinavie. Her gaat over een wezen dat vastzit in haar nest, hoog boven de grond. Wanneer ze zichzelf los heeft gemaakt beseft ze dat hetgeen wat haar tegenhield, ook hetgeen is wat haar bij elkaar houdt.
 
Familiar Faces: Not sure where this is going
Met vallen en opstaan, een willekeurige gebeurtenis, op het juiste moment, op de juiste plek. Samen vallen we. Samen staan we weer op. Deze jonge partneracrobatiekgroep is dit jaar afgestudeerd aan ACaPA te Tilburg. Dans, theater en acrobatiek zijn hun instrumenten om de wereld beter te begrijpen. 

Laure Osselin: Promenade
Een act zonder risico, kan dat wel bij de trapeze? Laure gaat de uitdaging aan, en we zullen verklappen: zonder risico is het niet. Met een timing waar je u tegen zegt en een clowneske onhandigheid laat ze iedereen op het puntje van hun stoel zitten.

Special Guest
Michiel Deprez - Oklagari

De Vlaamse Michiel Deprez studeerde twee jaar geleden af van Fontys ACApA. In het werk wat hij maakt wil die zowel controleren als observeren. Soms gaat het richting jonglerie, dan meer naar sculptuur of het in gang zetten van kettingreacties. Michiel heeft voor Okiagari - en Japans speelgoed- een eigen object geconstrueerd. Een interactie tussen sculptuur, objectmanipulatie en beweging, die beelden oproept van rotstuinen of golvende velden.

De BNG Bank Circusprijs Jury 2017 bestaat uit:
Julie Descamps – Circuscentrum Vlaanderen, programmeur Smells Like Circus
Marc Eysink Smeets – bestuurslid Circomundo, directeur Festival Circolo
Nikkie Sneep-Snijders – Directie en trainer Circusgezelschap TwoB
Evertjan Mercier – Hand-to-hand artiest, Duo Zinzi&Evertjan
Mat Meijs – Secretaris BNG cultuurfonds

Entree € 14,00 / Vroege Vogels (tot 1 oktober) € 11,00. VorstVrij Pas niet geldig.