< Terug naar overzicht

Studiopresentatie Sebastian Weber

DansBrabant/Sebastian Weber

donderdag 14 septemberAanvang: 19:00Dans
DansBrabant/Sebastian Weber

Dans

Studiopresentatie Sebastian Weber DansBrabant/Sebastian Weber


De Duitse choreograaf en tapdanser Sebastian Weber is een van Europa’s grootste vernieuwers en inspiratoren van de tapdance: http://sebastianweber.de/en/
Hij is in september in residentie bij DansBrabant om te werken aan zijn onderzoeksproject CABOOM. Met CABOOM werkt Weber samen met hedendaagse dansers en tapdansers uit vier verschillende Europese landen aan het ontwikkelen van een meer fysieke danstaal voor ‘hoorbare’ dans. Door de grenzen en de raakvlakken van tapdans en hedendaagse dans te onderzoeken, vormt hij een vernieuwende techniek waarin tapdansers zich ruimtelijk, dynamisch, visueel en expressief kunnen bewegen, zonder de basis kwaliteiten van tap te verliezen.
Met behulp van zijn onderzoek creëert Weber korte choreografieën die worden toegepast in dansfilms, bij het geven van workshops en bij het creëren van een voorstelling. Van 4 tot en met 14 september werkt Sebastian samen met zijn vier dansers Andrea Alvergue (SP), Helen Duffy (GB), Janne Eraker (NO), Nik Kemeny (DE) in de DansBrabantStudio.

Toegang gratis.
Aanmelden via: heleen@dansbrabant.nl