< Terug naar overzicht

Titanic

Bitter Sweet Dance | Liat Waysbort

woensdag 9 meiAanvang: 20:30Dans
Bitter Sweet Dance | Liat Waysbort

Dans

Titanic Bitter Sweet Dance | Liat Waysbort


Dansen tot je zinkt. Bitter Sweet Dance brengt een actuele remake van Ohad Naharins memorabele dansvoorstelling The Sinking of the Titanic (1989) die geïnspireerd was op het onverzettelijke orkest dat doorspeelde terwijl de iconische boot ten onder ging.

Onheil overvalt de dansers, maar ze gaan niet zomaar ten onder. Radicaal omarmen ze alle keuzes en mogelijkheden die ze hebben om hun einde te beïnvloeden. Krachtig en explosief, breekbaar en verstild nemen ze je mee in hun strijdlust, doodsangst, berusting en verbondenheid. Een bitterzoete avond waarin, naast de onvermijdelijke scheur in mensenlevens, hoop en kameraadschap voelbaar worden.

Als tiener zag Liat Waysbort The Sinking of the Titanic en dit werk maakte diepe indruk op haar. In 2015 richtte ze Bitter Sweet Dance op, waarmee ze voorstellingen creëert die tot in elke vezel van je lichaam doordringen. Het werk ondermijnt clichés rond leeftijd, gender en lichamelijkheid, rekt definities van schoonheid op en maakt al het menselijke tastbaar.

Concept & choreografie Liat Waysbort, dansers en co-makers Lucija Božičević, Matija Franješ, Mara Hulspas, Theo Samsworth, Ivan Ugrin, Carolina Alessandra Valentini, Minouche van de Ven, Goda Žukauskaitė

Voorafgaand aan de voorstelling, om 19.30u is er een inleidend gesprek tussen choreograaf Liat Waysbort en Anneke van der Linden. Er zal o.a. gesproken worden over het oorspronkelijke stuk The Sinking of the Titanic.

Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 mei) € 13,00. VorstVrijpas geldig.