< Terug naar overzicht

Noir

Nineties Productions

zaterdag 20 januariAanvang: 21:00Muziektheater
Nineties Productions

Muziektheater

Noir Nineties Productions


Let op: deze voorstelling is op locatie. We verzamelen bij De NWE Vorst en lopen naar de locatie. Graag uiterlijk 20.45 uur aanwezig zijn. 
We raden je aan om je warm aan te kleden. 

Welkom in de toekomst. Welkom in club Noir. Buiten hebben algoritmes, robots en drones de wereld overgenomen, maar in dit analoge toevluchtsoord bent u veilig. In Noir onderzoekt Nineties Productions in hoeverre de mens nog zichzelf kan zijn, ongeprogrammeerd, vrij denkend en handelend in een toekomst waarin de wereld volledig geautomatiseerd is. In leegstaande kantoorpanden creëert nomadisch theatercollectief Nineties Productions een voorstelling vol dystopische acts, muzikale déjà vu’s en personages die lost in translation zijn in een technological future nightmare.

Het nomadisch collectief Nineties ziet een thematische overeenkomst tussen de onrustige tijd waarin we nu leven en de film noir. Na de Tweede Wereldoorlog die grote maatschappelijke verschuivingen had veroorzaakt, heerste er scepsis en wantrouwen in de westerse wereld. Gestileerd verbeeldden film noirs de angsten en vervreemding die voort kwamen uit deze verschuivingen; vrouwenemancipatie, immigranten, etnische diversiteit, corruptie en technologische vooruitgang.

Van en door Yannick Noomen, Anne Maike Mertens, Floor Houwink ten Cate, Charlie Chan Dagelet, Stephanie Louwrier, Sanne den Hartogh, Christiaan Verbeek.
In coproductie met Paradiso Melkweg Productiehuis. Met dank aan Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds 21, Stadsdeel Amsterdam Zuid, Theater Bellevue.

'Noir is een smakelijke scifi-revue en tegelijk hypersatire op de huidige, verwarrende tijd' - ****Volkskrant

'Fraaie apotheose van een krachtige Kafka op de Zuidas' - **** Theaterkrant

'Een avond lang intelligent en ontroerend entertainment' -   Vice


Entree € 16,00. Vroege Vogels (tot 1 jan) € 13,00. VorstVrijpas geldig.