< Terug naar overzicht

Drek

Abattoir Fermé / Maja Westerveld

donderdag 19 aprilAanvang: 20:30Theater
Abattoir Fermé / Maja Westerveld

Theater

Drek Abattoir Fermé / Maja Westerveld


Ergens tussen de zichtbare en de onzichtbare wereld kijken grote drommen mensen toe naar hoe het leven in een rottempo aan hen voorbij snelt. Sommige nog op pantoffels want die waren nog niet aangekleed, anderen slurpend aan een beker thee want die was nog te heet. Ondertussen kijken ze naar hoe de rest van de wereld in al z’n blakende competentie voortraast. Het zijn de dodo’s onder ons: de ‘net-niet-goed-genoegen’, de iets te naïeve medemens.

Het is de belangrijkste dag uit het leven van Mevrouw. Straks wordt haar Document, een handleiding voor het Bestaan, feestelijk voorgesteld.
“Zal je net zien”, denkt Mevrouw als ze, uitgerekend vandaag, lang na de wekker wakker wordt. Ze probeert de schade in te halen, maar de dag, de wereld, de hele kosmos is al begonnen zonder haar. Met lede ogen ziet ze toe hoe haar plek is ingenomen door een net iets slankere versie van zichzelf. Met net iets vollere borsten. Die vol overgave van háár leven geniet.

Schrijfster en theatermaakster Maja Westerveld (1985) is gefascineerd door enkelingen, zonderlingen en het bijzondere van het doodnormale. Ze houdt van mensen die consequent net onder de melodie zingen, die klein maar dapper uren door supermarkten dwalen en onverrichter zake huiswaarts keren, en om de andere week op een verkeerde trein stappen. Meestal een internationale.

‘Drek is een gouden parel... In een verroeste telefooncel houdt Westerveld aanvankelijk de schijn nog op tegen de persoon aan de andere kant van de lijn, maar als haar waanbeelden haar naar het verschroeiende Australië brengen, begint de drek te stromen... Een heerlijke trip in een rijke, bezielde en met humor doorspekte taal, langs mislukkingen, bonobo’s en koala’s. (Het Nieuwsblad****).

Tekst, spel en regie Maja Westerveld, begeleiding Abattoir Fermé.

Entree € 14,00. Vroege Vogels (voor 1 apr) € 11,00. VorstVrijpas geldig.