< Terug naar overzicht

25 Feet

Moving Futures: The100Hands

vrijdag 26 januariAanvang: 17:00Dans
Moving Futures: The100Hands

Dans

25 Feet Moving Futures: The100Hands


Let op, deze voorstelling is op locatie! Verzamelen om 16u45 in de entreehal van Theater De NWE Vorst. Vervolgens lopen we gezamenlijk naar de locatie.

In hun 25 Feet nodigt The100Hands het publiek uit op de vloer. Met tape trekken ze lijnen. De afstanden daartussen zijn op antropologische grondslag vastgesteld en worden benoemd als publiek, sociaal, persoonlijk of intiem. Dan begint het spel.

Deze voorstelling maakt heel direct voelbaar hoe afstand en nabijheid frictie oproepen. Het bewegingsmateriaal, gebaseerd op uitvergrote dagelijkse handelingen, speelt hierin een belangrijke rol.

Sinds 2014 maken Jasper Džuki Jelen en Mojra Vogelnik Škerlj interactieve dansvoorstellingen op locatie en in het theater. Vanuit hun achtergrond in moderne dans, architectuur en martial arts ontwikkelden ze een fysiek, tactiel en acrobatisch dansvocabulaire dat zich sterk verhoudt tot de ruimte. Hun open en speelse houding nodigt uit om mee te spelen en onderdeel te worden van de voorstelling.

The100Hands reist langs internationale festivals, en boekte succes in België, Egypte, Zweden, Denemarken en Duitsland. Sinds afgelopen seizoen veroveren ze ook Neder-land.

Concept & Choreografie: Jasper Džuki Jelen en Mojra Vogelnik Škerlj, Dramaturgie: Moos van den Broek, cenografie: Mojra Vogelnik Škerlj i.s.m. The100Hands, Tekst: Jasper Džuki Jelen i.s.m. The100Hands, Dans: Jade van den Hout, Jasper Džuki Jelen
Muziek: Mohamed Shafik, Productie: The100Hands, in coproductie met DansBrabant


Entree € 5,00.
Vorstvrijpas en We Are Public pas geldig