< Terug naar overzicht

Slippery slopes for golden heels

Moving Futures: Hilde Elbers

zaterdag 27 januariAanvang: 17:00Dans
Moving Futures: Hilde Elbers

Dans

Slippery slopes for golden heels Moving Futures: Hilde Elbers


Let op, deze voorstelling is op locatie in een Tilburgse kerk! Verzamelen om 16u45 in de entreehal van Theater De NWE Vorst. Vervolgens lopen we gezamenlijk naar de kerk.

Het Middeleeuws-Latijnse gedicht Stabat Mater dat onderdeel werd van de katholieke liturgie beschrijft het immense verdriet van een moeder om haar zoon die voor de zonden der mensheid sterft. Het gedicht zette choreografe Hilde Elbers aan het concept van erf-zonde nader en kritisch te bekijken. De oorspronkelijke boodschap is ondubbelzinnig: om terug te kunnen komen in de Tuin moeten we onszelf verlossen.

In Slippery slopes for golden heels zegt Hilde een krachtig nee tegen die oorspronkelijke gedachte van schuld. Nee tegen de eeuwige bewijsdrang die eruit voortkomt en de dwin-gende gedachten waar we onszelf slaaf van hebben gemaakt. In een even ritualistisch als aards duet herwinnen twee danseressen hun plek, hun recht om er gewoon te zijn: sensueel maar zonder blaam, wreed en zacht tegelijkertijd. Versteende lagen pellen zij af als oude huid die van ze afvalt, knellende kostuums en oude gewoontes rukken ze los. Hoezo boetedoening? Wat overblijft is de vreugde om vertrouwen en onbevangen vrouwelijkheid.

Onderdeel van Stabat Mater project, Choreografie: Hilde Elbers, Dans: Hilde Elbers & Ju-dit Ruiz Onandi, Geluid: Natasja Giebels, Dramaturgie: Anne Marije van den Bersselaar
Productie: DansBrabant, Theaterfestival Boulevard & B-Motion Festival – Bassano del Grappa (IT)


Entree € 5,00. 
Vorstvrijpas en We Are Public pas geldig