< Terug naar overzicht

De Louteringsberg - VOORSTELLING AFGELAST

Marijn Graven

vrijdag 4 meiAanvang: 20:30Theater
Marijn Graven

Theater

De Louteringsberg - VOORSTELLING AFGELAST Marijn Graven


DEZE VOORSTELLING IS AFGELAST. EEN NIEUWE DATUM WORDT ZSM BEKEND GEMAAKT. 

In het midden van zijn levensweg, 24 uur na in een herberg te hebben ingecheckt, schiet kunstenaar Heinrich von Kleist eerst Henriëtte Vogel neer en daarna zichzelf. De herbergier had hen amper gezien. Hij had hen vaak horen lachen en door de velden zien rennen.

In het midden van zijn levensweg daalt Dante met Vergilius in de hel af om de Louteringsberg te beklimmen. Om terug bij zijn Beatrice in het hemelse paradijs te kunnen zijn. De afdaling en de klim zijn een tocht vol ontmoetingen.

Laat ons nog een laatste tochtje maken samen. Laat ons doen alsof het de laatste uren zijn. Waarin alles mogelijk schijnt.

De Louteringsberg is een theatrale ceremonie waarin de deelnemers in het publiek door een acteur en een muzikant worden uitgenodigd om samen een individuele reis te maken om de eigen dood onder ogen te zien. Omdat we misschien eerst iets fundamenteels van onszelf achter moeten laten voordat we dichterbij vrijheid kunnen komen.

Voor De Louteringsberg ontving Marijn Graven de André Veltkamp Beurs en de AHK Eindwerkprijs 2017.

Door Elise van Dam, George Dhauw, Simone Eggen, Marijn Graven, Lucas de Groen, Karlijn Hemmer, Thomas Janssens en Maartje Prins.
Een AHK afstudeervoorstelling met steun van De Brakke Grond, Jan Derk van den Berg en Florian Hellwig

Entree € 16, Vroege Vogels (tot 1 mei) € 13, VorstVrijpas geldig