< Terug naar overzicht

Matzer

Stil de Tijd (try out)

donderdag 13 septemberAanvang: 20:30Theater
Entree normaal
€ 12,00

Vroege Vogels
€ 8,00

FHK 50%
€ 6,00

Koop kaartje
Stil de Tijd (try out)

Theater

Matzer Stil de Tijd (try out)


Een muzikale voorstelling waarin een actrice probeert het moment te bereiken waarin ze loskomt van de tijd. Opgejaagd door de angst haar bestaansrecht kwijt te raken werkt ze zichzelf over de kop. Ze besluit een voorstelling te maken over Kairos, god van het onbewaakte ogenblik. Of is het toch Kairos die de actrice gebruikt om zijn verhaal te delen…?

Lummeltijd, sjoemeltijd, niksen en vervelen…en tegelijkertijd een meer geïnspireerde invulling van onze dagen; dat zou toch heerlijk zijn. Een andere weg in te kunnen slaan en ons opgejaagde leven, met burn-outs en ratraces achter ons te laten.
Kairos zou ons hiervoor maar wat graag bij de hand nemen. Ons laten genieten van momenten van bevlogenheid, aandacht, inzicht en schoonheid. Daar waar het echt om draait in het leven.

Stop.
Durf te stoppen
Niks te doen.
Niks.
Zo veel je kan. Zo vaak je kan. Zo vaak je durft.
Niks te doen.

En kijk dan naar wat er gebeurt.

Stil de tijd, naar een humoristische en vlijmscherpe tekst van auteur en Louis d’Or-winnaar Peter De Graef en geïnspireerd op Stil de tijd en Kairos van Joke J. Hermsen, is een solo gespeeld door Colombina-winnares Nanette Edens. Met live-muziek, gecomponeerd door Helge Slikker, in een decor van wereldvermaard designer Maarten Baas. Een voorstelling die je laat inzien hoe relatief die dwingende wijzers van de klok eigenlijk zijn.