< Terug naar overzicht

L´Avventura

L'Avventura-avond januari

zaterdag 10 januariAanvang: 20:00Mix
L'Avventura-avond januari

Mix

L´Avventura L'Avventura-avond januari


Elke eerste zaterdag (in dit geval de tweede) van de maand is tevens de meest avontuurlijke van de maand. Een route langs verschillende locaties in de stad met voor ieder wat wils: theater, muziek, literatuur, beeldende kunst, circus of dans, het is altijd weer een verrassing.

In De NWE Vorst
Annet Bremen: Het geluid van een busje dat voorbijkomt voorbijgaat voorbijraast, en in de verte verdwijnt
Als je niet bang bent, ben je dan veilig?
Als je veilig bent, ben je dan niet bang?
Het geluid van een busje dat voorbijkomt voorbijgaat voorbijraast, en in de verte verdwijnt [werktitel] gaat over de angst van zoveel meisjes, vrouwen, overal ter wereld, om op een nacht, zomaar meegenomen te worden.
Geïnspireerd op de zaak Dutroux, schrijft Annet Bremen een theatertekst om die angst, de herinnering aan die open wond, de nachtmerrie van allerlei vrouwen die toen meisjes van acht waren, te ontmantelen. Meerstemmig, poëtisch, ritmisch en associatief.
Samen met regisseur Ilmer Rozendaal en acteurs dook Annet een week de repetitieruimte in, om te onderzoeken wat deze tekst in ontwikkeling, oplevert op de vloer, en waarvan het resultaat nu te zien zal zijn.

Annet Bremen (1986) studeerde in 2011 af aan de opleiding Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze schrijft theater en poëzie. Met het plan voor deze tekst werd ze in 2014 genomineerd voor de Dioraphte Stimuleringsprijs op Festival Cement. Op dit moment schrijft ze daaraan verder en is de tekst volop in ontwikkeling.

Anna van der Kruis / de zon schijnt niet in uw TV: blues in boxes nr. 03/12
Een nieuw hoofdstuk in een serie van twaalf verhalen over de angsten en begeertes van alledaagse eenlingen. Korte, intieme variaties op eenzaamheid door toneelschrijfster Anna van der Kruis.
Een duo-vertelling op minder dan vijftien vierkante meter. Over wat je wel en niet tegen elkaar kan zeggen en de omwegen die we zoeken om ons samenzijn steeds opnieuw te zien.

tekst/concept Anna van der Kruis, regie/concept Kim van Goor, spel Fabian Santarciel de la Quintana en Kim van Goor, stemmen/originele cast Fabian Santarciel de la Quintana en Eva Kijlstra,
muziek/opname tekst Maurits Overdulve


In Paradox
Dyan Donck: HEX
De vrouw in al haar mysterieuze verschijningsvormen. Maagd, moeder en heks. Ongrijpbare schoonheid én raadselachtige betovering ineen. De vrouw blijft fascineren. De Nederlandse Dyane Donck heeft een totaalcompositie geschreven voor zangeres/performer en drie slagwerkers. Haar 'Hex’ is een multimediale ervaring met als middelpunt de bevlogen mezzossopraan Els Mondelaers.
Kan zij de mythe van de vrouw ontrafelen? Het publiek bevindt zich midden in een zinsbegoochelende muzikale theatervoorstelling. Mondelaers neemt de toeschouwer live mee in het exotische fantasierijk van de vrouw, terwijl beelden van haar rituele acties geprojecteerd worden.
De drie slagwerkers begeleiden Mondelaers op haar magische trip door het onderbewuste. Slagwerk Den Haag bespeelt naast de reguliere percussie-instrumenten, ook speel- en kraakdozen, wijnglazen en gevonden voorwerpen.
In Dyane Donck’s muziek hoor je invloeden uit de moderne popmuziek, hedendaagse soundscapes en experimentele klankkunst. Zij ontwerpt geluidsinstallaties en is lid van het grensoverschrijdende poptrio Daisy Bell. Daarnaast werkt ze geregeld nauw samen met geestverwante Evelien van den Broek. November Music presenteerde eerder haar producties Sex, Sleep, Eat, Drink, Dream en The Obscure Thoughts of Isabella Green, met Ensemble Gending.

Start van de avond is in De NWE Vorst.

Bekijk hieronder de trailer van Dyane Donck.