< Terug naar overzicht

zaterdag 12 septemberAanvang: 19:00Mix
De Opening - vroege avondprogramma

Mix


Het vroege avondprogramma in De NWE Vorst is gratis toegankelijk:

Aanvang 19.00 uur
Kluizenaar #1: Anna van der Kruis
Een nieuw fenomeen in De NWE Vorst: De Kluizenaar. Een week lang sluit een maker zich op in onze Kluis in de kelder. Wat daar in die week allemaal gebeurt (of juist niet) wordt aan het eind van die week gepresenteerd aan publiek. Als eerste kluizenaar verwelkomen wij toneelschrijver Anna van der Kruis.
Eerst ontvangt Anna op 5 september tijdens TF in Amsterdam officieel het aan haar toegekende TheaterTekstTalent Stipendium 2015. Direct daarna sluit zij zich een week op, tussen de vier veiligste muren van De NWE Vorst: in de Kluis. In complete afzondering zal zij vijf dagen werken aan een vervolg op haar succesvolle serie blues in boxes. Wanneer de deuren opengaan tijdens de seizoensopening, presenteert zij aan een klein publiek haar meest intieme, ontluisterende en – dikke kans – bluesy ontdekkingen.

Aanvang 19.30 uur
BOG.: Benoemproject
BOG. is de Vlaams-Nederlandse collectie van theatermakers Lisa Verbelen, Sanne Vanderbruggen, Benjamin Moen en Judith de Joode. Tussen 31 augustus en 5 september doen ze Het Benoemproject in Tilburg. Ze benoemen de stad. Zonder oordeel geven ze de dingen de naam die ze al hadden. Zoals je in een tekst sommige woorden onderstreept om ze beter te lezen.
Na een week benoemen toont BOG. in woord en beeld wat er in Tilburg is benoemd, hoe het project in zijn werk ging en wat de kartonnen bordjes te maken hebben met de voorstelling GOD. waar BOG. momenteel aan werkt.